tekinim01tekinim Co Admin
Mesaj Sayısı : 1549 Doğum tarihi : 24/02/85 Yaş : 39 Location : Adana İş/Hobiler : Müzik - Dagcılık Kayıt tarihi : 18/05/08 Aldığı Övgü : 17
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Yazıcıoğlu: Sav öyle bir zihniyet taşıyor 2008-06-01, 02:42 | |
| Yazıcıoğlu: Sav öyle bir zihniyet taşıyor BBP lideri Yazıcıoğlu, inançları alaya almaya, küçümsemeye, karikatürize etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirterek, ''Maalesef Sayın Önder Sav'ın yaklaşımı, davranışı, milleti incitmiştir. Milletin kahir ekseriyetlerine karşı alay söz konusudur'' dedi. Muş'ta gezi ve incelemelerde bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Zümrüt Otel'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın milleti rencide eden bir gaf yaptığını savundu. Genellikle dil sürçmesi ve gafların, dini altyapıdan kaynaklanan duyguların dışa vurması olduğunu öne süren BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: ''Yani o arka planda demek ki böyle bir zihniyet taşıyor. 'Kameraların açık olduğunu bilmiyordum' diyor. Demek ki kameraların önünde başka, kameraların olmadığı yerde başka konuşuyor. Toplumun geneline hitap ederken başka, özel alanda başka konuşuyorlar. Bu bir dinlenme olayında ortaya çıktı. Ortada başka, baş başa olduklarında daha başka konuşuyorlar. Bu zihni altyapıdan kaynaklanıyor. Arka planda birtakım duygularının olduğunu ortaya koyuyor. Keşke ilk günden 'Ben bir gaf yaptım, milletimizden özür diliyorum, benim düşüncelerim bunlardır' diyebilmiş olsaydı.'' Kimsenin bireysel düşüncesine, inancına, fikrine, yaşantısına karışamayacaklarını belirten Yazıcıoğlu, şunları kaydetti: ''Herkes istediği gibi düşünmek, söylemek hakkına sahiptir. Ancak tabi ki inançlara hakaret etmeye, inançları alaya almaya, küçümsemeye, karikatürize etmeye kimsenin hakkı yoktur. Maalesef Sayın Önder Sav'ın yaklaşımı, davranışı, milleti incitmiştir. Milletin kahir ekseriyetlerine karşı alay söz konusudur. Bir karikatürize etme söz konusudur. Neticede CHP, şimdiye kadar farkı bir davranış içinde olmadı ki. CHP, ana muhalefet olarak, Türkiye'nin gerçek gündemlerini hiçbir zaman oluşturamamıştır. Sürekli inanç karşıtlığı üzerinden siyaset yapmıştır. İnanç karşıtı üzerinden muhalefet partisi olmuştur. Bununla özdeşleşmiş bir partidir.'' Bu konuların CHP'ye itibar kazandıracağını düşünmediğini ifade eden Muhsin Yazıcıoğlu, ''CHP, vatandaşın bütünleşmesine değil ayrışmasına sebep olmaktadır'' diye konuştu. | |
|