Üniversiteli kızın başkomserli intikamı Adana'da ayrıldığı sevgilisinden intikam almak amacıyla yeni bulduğu erkek arkadaşını başkomiser olarak tanıtarak tehdit ettirdi.
Adana'nın Ceyhan ilçesinde üniversite öğrencisi kızın, ayrıldığı sevgilisinden intikam almak amacıyla yeni bulduğu erkek arkadaşını başkomiser olarak tanıtarak tehdit ettirdi. Güvenlik görevlisinin uyanıklığı sayesinde sahte başkomiserin foyası ortaya çıkarken olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Yahya C. (19) ile aynı okulun Tarım Aletleri ve Makineleri Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden Kadriye K. (21) bir süre önce arkadaşlıklarını bitirdi. Fakat Kadriye K. bunu kabullenmek istemeyerek, intikam almak amacıyla Adana'da Ayhan G. ile tanışarak arkadaşlık kurdu. Kadriye K. yeni erkek arkadaşı olan Ayhan G'ye, "Eski sevgilim telefonla arayarak beni sürekli tehdit edip geri dönmemi istiyor" demesinin üzerine Ayhan G., polis telsizinin seslerinin bulunduğu CD'nin de sesini açarak Ayhan C.'yi telefonla arayıp, "Ben Adana Emniyet Müdürlüğü'nde başkomiser olarak görevliyim. Sen bir kızı telefonla arayarak rahatsız ediyormuşsun. Seni gözaltına alıp cezaevine koyacağım" diye tehdit etti.
Ayhan G. yaklaşık 15 gün tehdit telefonları aldıktan sonra dün akşam saatlerinde arkadaşları H.Ç (25), H.G (24) ve M.Y (31) ile birlikte Gazi Osmanpaşa Mahallesi'ndeki öğrenci yurduna geldi. Kapıdaki güvenlik görevlisine, "Ben başkomiserim, bir öğrenci ile görüşeceğim" diyerek içeri girdi. Kendisini de yurtta kalan Kadriye.K karşıladı. Ayhan G. yurt bahçesinde gördüğü Yahya C.'ye, "Dosyan elimde. Senin kulağını çeker, hayatını bitiririm. Kızlarla uğraşma demedim mi?" diye bağırdı.
Bunun üzerine durumdan şüphelenen güvenlik görevlisi Ayhan G.'ye yaklaşıp, "Siz gerçekten polis misiniz? Kimliğinizi görebilir miyim?" dedi. Ayhan G., "Kimliğimi evde unuttum" deyince güvenlik görevlisi polisi aradı.
Panikleyip olay yerinden 01 VL 814 plakalı otomobil ile kaçan şahıslar bir süre sonra polis tarafından yakalandı. Kadriye K. ile kız arkadaşı Hatice Betül Ş. (20) de daha sonra gözaltına alındı. Zanlılar emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.