NİMET Bayan Mod.
Mesaj Sayısı : 1281 Location : denizli İş/Hobiler : grupHepsi Kayıt tarihi : 08/03/08 Aldığı Övgü : 7
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım:
| Konu: bilmeceler 2008-06-06, 19:04 | |
| BİLMECELER Alçacık boyları. kadife donlu. | | Geldi mi gelir, gitti mi gelmez? | | İçimde akrep var, zarar vermeden turlar. | | Ben iki hasretlinin arasında dururum. Onları konuştururum. | | Sarıdır sallanır, dalında ballanır. | | Geceleri fener, gündüzleri söner. | | Yeraltında kırmızı pancar. | | Çat orda, çat burada, çat kapı arkasında | | Bize ait olduğu halde başkalarının kullandığı şey nedir? | | Hem denizde hem karada, evini taşır sırtında | | Gökten yağar kar değil, ses çıkarır taş değil, yuvarlaktır top değil, bilin bakalım bu nedir? | | Yarım kaşık, duvara yapışık | | Nefesi var canı yok, derisi var kını yok | | Mavi atlas iğne batmaz, makas kesmez terzi biçmez | | Lamba düştü is dedi, tava düştü tan dedi, annem geldi bul dedi | | Kat kat açılır, kokusundan kaçılır ? | | Karşıdan bir ay doğdu, görenler hayran oldu, annesi beşikteyken kızının kızı doğdu | | Karşıdan baktım pek çok, yanına vardım hiç yok ? | | İnim inim inler, cümle alem dinler ? | | İnce ince kadayıf, bizim hanım çok zayıf, bir kusuru varsa bir gözü kayıp | | İki bacaklı keskin bıçaklı ? | | Hey ne idim ne idim, samur kürklü bey idim, felek beni şaşırttı , kızgın çöle düşürdü | | Hasretleri kavuşturur, dargınları barıştırır ? | | Dışı var içi yok, dayak yer suçu yok | | Dişim var, ağzım yok | | Biz biz idik, otuz iki kız idik, biraraya dizildik | | Bilmece bildirmece, el üstünde kaydırmaca | | Beş kardeş beşide sanat işler ,dördü giyinmiş biri çıplak? | | Baldan şirin zehirden acı, iyilik yapana duacı ? | | Yapan satar, satın alan kullanmaz, kullanan göremez | |
| |
|
NİMET Bayan Mod.
Mesaj Sayısı : 1281 Location : denizli İş/Hobiler : grupHepsi Kayıt tarihi : 08/03/08 Aldığı Övgü : 7
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım:
| Konu: Geri: bilmeceler 2008-06-06, 19:04 | |
| cevapları bekliyorum hangi cevabı veriyorsanız sayısını yazın | |
|
SEMENTA YÖNETİCİ
Mesaj Sayısı : 4694 Doğum tarihi : 15/12/87 Yaş : 36 Location : Gevezeçiçek İş/Hobiler : Yayın Editörü/MÜZİK Lakap : tatlı cadı Kayıt tarihi : 23/07/07 Aldığı Övgü : 42
karakter kağıdı Healt: (10/10) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: bilmeceler 2008-11-04, 01:58 | |
| | |
|
aslı cullen Benimle iyi olun, yeni üyeyim
Mesaj Sayısı : 35 Doğum tarihi : 17/06/94 Yaş : 30 Location : denizli İş/Hobiler : müzik & qezmek Kayıt tarihi : 11/04/09 Aldığı Övgü : 0
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım: FENERBAHÇE
| Konu: Geri: bilmeceler 2010-05-04, 00:01 | |
| 1= patlıcan 2= gençlik 3= saat 4= telefon 5= portakl | |
|