Malzemeler:1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Beşamel sos için:2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
kolay olsun diyenlere 1 paket hazır beşamel sos ve 3,5 su bardağı süt
Yapılışı:Makarnaları
ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşmayacak şekilde
haşlayın (ben neredeyse 8-10dk. haşlıyorum).Haşladığınız makarnaları
süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için nargarini ve unu tencerede koyun ve un rengini
değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır).
Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın
(varsa blendır yada mikserde harika olur.)
Sos koyu bir kıvam alınca
ocaktan alın. Genilş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı
kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın.(Ben
porselen fırın kabı tercih ediyorum ama borcamda da güzel oluyor.)
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.KAYNAK:http://mutfaksirlari.com/firinda-besamel-soslu-makarna.html