| hamur işleri | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
eftelya usta gevezeçiçekçi
Mesaj Sayısı : 1675 Doğum tarihi : 27/10/84 Yaş : 40 Kayıt tarihi : 24/07/07 Aldığı Övgü : 22
karakter kağıdı Healt: (0/0) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: hamur işleri 2008-04-19, 02:29 | |
| PEYNİRLİ PİDEMalzemeler:Sunger Baslangic Mayasi icin: - 4 cay kasigi dolusu kuru tozmaya - 1 cay kasig seker - 1/2 su bardagi ilikta nsicakca su - 1/2 su bardagi un Hamuru icin: - 3 1/2 su bardagi ekmek unu veya normal un - 2 cay kasigi tuz - 3 yemek kasigi zeytinyagi - 1 bardak + 1 yemek kasigi iliktan sicakca suPeynirli ici icin: - 2 su bardagi kadar catalla ezilmis beyaz peynir - 2 yumurta - arzuya gore tuz, kirmizi biber (butun malzemeleri karistirip hazir hale getirin)Ustune: 1 hafif cirpilmis yumurtaYapılışı:Baslangic mayasi icin tozmayayi suyun icine serpip eritin. Sekeri ilave edip sicak yerde 10 dakika kadar bekletin. Kabarma belirtileri olunca unu ilave edip karistirin. Yarim saat kabarmaya birakin.Hamuru yapmak icin unu genisce bir kaba alin. Ortasini havuz gibi acip icine baslangic mayasini, tuzu ve zeytinyagini koyup hamur yapin.15 dakika hamuru iyice yogurun. Hamurunuz once yapiskan olacaktir ancak yogurdukca yapiskanligini giderecektir. Yogruma islemi bittikten sonra genisce kaba koyup ustunu nemli bir bez veya strecfilm (plastik wrap) ile kapatip 1 saat kadar mayalanmaya birakin.Mayalanmis hamuru hafif unlu tezgaha alip biraz yogurduktan sonra 8 esit parcaya bolup 15-20 dakika dinlendirin.Firininizi 500F (250C) dereceye getirip onceden isitin.Hafif unlu tazgahta ilk sekil verdiginiz hamurdan baslayarak merdane ile orta incelikte oval sekli vererek acin. 1cm. kadar kenarlardan bosluk birakip iclerine hazirladiginiz icten surun. Kenarlarindan icin ustune gelecek sekilde katlayip uc kisimlarini bastirip birlestirin. Yumurta sarisi surun.Tepsinizin buyuklugune gore her tepsiye ikiser tane yerlestirip kizgin firinda 6-10 dkika arasi pisirin. (Firininizin isisi az ise daha uzun surede pisecektir.) Pideler piserken digerlerini hazirlayip hepsini bu sekilde bitirin. Eger pidelerinizin yumusak kalmasini istiyorsaniz genis bir tavada pisirdikce ustuste koyup kapagini kapatin. | |
|
| |
eftelya usta gevezeçiçekçi
Mesaj Sayısı : 1675 Doğum tarihi : 27/10/84 Yaş : 40 Kayıt tarihi : 24/07/07 Aldığı Övgü : 22
karakter kağıdı Healt: (0/0) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-04-19, 02:55 | |
| | |
|
| |
sahin süper moderatör
Mesaj Sayısı : 989 Doğum tarihi : 16/03/80 Yaş : 44 Location : neverland İş/Hobiler : tornacı/tasarımcı Lakap : brand Kayıt tarihi : 20/09/07 Aldığı Övgü : 7
karakter kağıdı Healt: (0/0) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-04-20, 05:36 | |
| | |
|
| |
eftelya usta gevezeçiçekçi
Mesaj Sayısı : 1675 Doğum tarihi : 27/10/84 Yaş : 40 Kayıt tarihi : 24/07/07 Aldığı Övgü : 22
karakter kağıdı Healt: (0/0) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-04-22, 19:46 | |
| afiyet olsun ISPANAKLI KİŞ Hamur Malzemeleri:
- 100gr soğuk margarin
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt (kıtır bir hamur elde etmek isterseniz yoğurt yerine buzlu su)
- Margarini unla mıncıklayarak unufak hale getirin.
- Yumurta ve yoğurt ilavesiyle yağlanmış 21cmlik kalıbınıza (veya minik kalıplara) yayıp pişirin. (benim tamamen pişirdiklerim sonradan ıspanak ilavesiyle tekrar pişirince biraz kuru oldular bu yüzden ön pişirmeyi çok uzun tutmamakta yarar var.)
İç Malzeme
- 1 orta boy soğan
- mantar, arzuya göre
- 1 kg ıspanak
- tuz karabiber
- beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un, silme
- 2 su bardağı süt
- Soğanı mantarla kavurup mantar suyunu çekene kadar pişirin, yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin. Ispanak suyunu çekene kadar pişirip tuz, karabiber ve peynir ekleyin.
- Unu sıvıyağ ile kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ekleyip muhallebi gibi pişirerek beşamel sos elde edin.
- Kiş hamurunun üzerine önce ıspanağı sonra beşamel sosu yayıp sos kızarana kadar pişirin.
| |
|
| |
eftelya usta gevezeçiçekçi
Mesaj Sayısı : 1675 Doğum tarihi : 27/10/84 Yaş : 40 Kayıt tarihi : 24/07/07 Aldığı Övgü : 22
karakter kağıdı Healt: (0/0) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| |
| |
eftelya usta gevezeçiçekçi
Mesaj Sayısı : 1675 Doğum tarihi : 27/10/84 Yaş : 40 Kayıt tarihi : 24/07/07 Aldığı Övgü : 22
karakter kağıdı Healt: (0/0) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-04-22, 19:57 | |
| ÜÇ KATLI LİMONLU BAR Malzemeler yarım su bardağı oda sıcaklığında margarin / tereyağı 1/4 su bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı vanilya 1 su bardağı un krem peynir dolgusu
- 225gr labne peyniri
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet büyük boy yumurta
- 2 çay kaşığı limon suyu
limonlu kat için:
- 4 adet büyük boy yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- bir su bardağının dörtte üçü kadar toz şeker
- bir su bardağının dörtte üçü kadar su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin / tereyağı
Hazırlanması:
- oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene dek karıştırın. Hamuru 20x20cm ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek, yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın. Orta hararetli fırında yarım saat pişirin.
- Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın. Krem peyniri ve 1,5 su bardağı pudra şekerini karıştırın. Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin. Orta hızlı mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın. Kabın üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bekletin.
- Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve toz şekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın. Kabı kısık ateşin üzerine oturtun. Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin. Kabı ateşin üzerinden indirin. Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı yağı ekleyin. İyice karıştırın. 10 dakika soğumaya bırakın.
- Fırından çıkardığınız hamuru ılınması için bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın. Onun üzerine limonlu karışımı yayın. Orta hararetli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi gibi olana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip, dikdörtgen şekilde dilimleyerek servis yapın.
PATATESLİ KIYMALI BÖREK Malzemeler:Hamuru:
- 1kg un
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1- 1,5 ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 75gr tereyağı
- 2 yumurtanın sarısı
- İç harcı:
- 200gr kıyma
- 1 büyük patates
- 2 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı doğranmış maydanoz
Hazırlanması:
- Soğanları yemeklik doğrayıp kıyma ile kavurun. Kıyma bıraktığı suyu çekince soyulup yıkanmış patatesi üzerine rendeleyin. (rendenin büyük gözü ile) Bir süre de patatesi ile kavurmaya devam edip tuzunu, karabiberini ve maydanozunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp böylece 10 dakika kısık ateşte pişirin. Pişince soğumaya bırakıp hamuru hazırlamaya başlayın.
- Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yoğurdu, zeytinyağını, kabartma tozunu, tuzu ve ılık suyu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 6 bezeye ayırıp 15 dakika dinlendirin. Bu arada tereyağını eritin. 15 dakika sonunda her bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince yufkalar halinde açın. Fırçayla yufkanın her tarafını yağlayın. Yufkayı rulo halinde sarın. Sardığınız ruloları 4 parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz her parçayı anında buzdolabına kaldırıp hamurların donmasını sağlayın. (Eğer börekleri ertesi gün için yapıyorsanız hamurları bu halde 1 gece bekletebilirsiniz.) Aynı işlemi diğer hamurlar için de yapın.
- Buzdolabından çıkardığınız donmuş hamurları merdaneyle açarak yaklaşık 10x8 cm ebatlarında dikdörtgenler elde edin. Açtığınız her bir hamura bir tatlı kaşığı içten koyarak rulo şeklinde kapatın. Börekleri katlama yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
| |
|
| |
eftelya usta gevezeçiçekçi
Mesaj Sayısı : 1675 Doğum tarihi : 27/10/84 Yaş : 40 Kayıt tarihi : 24/07/07 Aldığı Övgü : 22
karakter kağıdı Healt: (0/0) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| |
| |
gamze cullen süper moderatör
Mesaj Sayısı : 2532 Doğum tarihi : 25/04/94 Yaş : 30 Location : fox Lakap : ipek böcüğü.... Kayıt tarihi : 17/09/07 Aldığı Övgü : 26
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım:
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-05-16, 21:16 | |
| Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 bardak tozşeker
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu (evde yarım paket kalan k.tozunu kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 bardak kuru üzüm
Yapılışı:Oda sıcaklığındaki yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın. Yumurtaların ısınması için çok fazla bekleyemedim . Süt, yağ ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyin. Vanilyayı ve üzümleri ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış (ben borcam kullandım) kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında içini çekene kadar pişirin. Borcamda pişirdiğim için daha uzun sürdü kekimin pişmesi tam 65 dk . Dilimleyip servis yapın.
En son gamze tarafından 2008-05-30, 01:55 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
SEMENTA YÖNETİCİ
Mesaj Sayısı : 4694 Doğum tarihi : 15/12/87 Yaş : 36 Location : Gevezeçiçek İş/Hobiler : Yayın Editörü/MÜZİK Lakap : tatlı cadı Kayıt tarihi : 23/07/07 Aldığı Övgü : 42
karakter kağıdı Healt: (10/10) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-05-17, 00:18 | |
| Açma 1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya 3 Tatlı kaşığı tozşeker Yarım su bardağı ılık su 1 Adet yumurta 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Çay bardağı yoğurt 1 Çay bardağı süt 100 gr margarin Aldığı kadar un Tuz Üzerine serpmek için çörekotu Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat Hazırlanışı |
- Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın.
- Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın.
- Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın.
- Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
- Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin.
- Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilık olarak servis yapın.
|
| |
|
| |
eftelya usta gevezeçiçekçi
Mesaj Sayısı : 1675 Doğum tarihi : 27/10/84 Yaş : 40 Kayıt tarihi : 24/07/07 Aldığı Övgü : 22
karakter kağıdı Healt: (0/0) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-05-22, 00:21 | |
| gamzecim tariflerin çok güzel fakat burası hamur işleri bölümü onlar tatlı grubuna girmektedir oraya koyarsan daha iyi olur. | |
|
| |
sultan Benimle iyi olun, yeni üyeyim
Mesaj Sayısı : 13 Location : gezmek İş/Hobiler : öğrenci Kayıt tarihi : 23/05/08 Aldığı Övgü : 0
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-05-23, 20:45 | |
| emeğine sağlık bunlar da çok güzelllllll | |
|
| |
SEMENTA YÖNETİCİ
Mesaj Sayısı : 4694 Doğum tarihi : 15/12/87 Yaş : 36 Location : Gevezeçiçek İş/Hobiler : Yayın Editörü/MÜZİK Lakap : tatlı cadı Kayıt tarihi : 23/07/07 Aldığı Övgü : 42
karakter kağıdı Healt: (10/10) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-05-24, 04:48 | |
| - gamze demiş ki:
Un Kurabiyesi | | MALZEMELER |
250 ml tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında 1 tk vanilya 2 kap un 1 ck kabartma tozu |
Üzeri icin: 1/2 kap pudra şekeri |
TARİFİ |
Önce pudra şekeri ve vanilya ile tereyağını krema haline getirin. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, eliniz ile yuvarlayın. Parsomen kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine dizin. |
Önceden ısıtılmış 375 F fırında 15 dakika kadar pişirin. Küçük bir tel süzgeçin içine pudra şekeri koyup, fırından yeni çıkmış kurabiyelerin üzerine serpin. |
|
Canım bu mesajın tatlılar bölümüne giriyormuş şekerli olduğu için.Onu tatlılara taşırsan iyi olur. | |
|
| |
gamze cullen süper moderatör
Mesaj Sayısı : 2532 Doğum tarihi : 25/04/94 Yaş : 30 Location : fox Lakap : ipek böcüğü.... Kayıt tarihi : 17/09/07 Aldığı Övgü : 26
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım:
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-05-30, 01:57 | |
| Peynirli Kepekli Poğaça Malzemeler: (17 adet)
- 1 yumurta
- bir su bardağından 1-2 parmak eksik zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- aldığı kadar kepekli un
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
İçi için:
- yaklaşık 1 su bardağı peynir (köy peyniri kullandım)
- 1 tutam maydanoz
Üzeri için:Yapılışı:Hamur için yumurtayı çırpın. Yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. İçi için peyniri çatalla ezin. İnce ince doğranmış maydanozları ekleyerek karıştırın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Açılmış hamurlara 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun ve avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 40-45 dk pişirin. Afiyet olsun.. | |
|
| |
gamze cullen süper moderatör
Mesaj Sayısı : 2532 Doğum tarihi : 25/04/94 Yaş : 30 Location : fox Lakap : ipek böcüğü.... Kayıt tarihi : 17/09/07 Aldığı Övgü : 26
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım:
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-05-30, 01:58 | |
| Baharatlı Kurabiye Malzemeler:
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sirke
- 1,5 tatlı kaşığı salça
- 1,5-2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- Üzeri için ; çörek otu
Hazırlanışı :
Bir yumurtanın sarısını ayırın. Kalanı ve salçayı karıştırın. İçerisine sirke, sıvıyağ,tuz, ve diğer baharatları da ekleyip karıştırın. Salçanın topak topak kalmamasına dikkat edin. Diğer malzemeleri de ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile 4 mm kalınlığında açıp kalıp ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun... | |
|
| |
SEMENTA YÖNETİCİ
Mesaj Sayısı : 4694 Doğum tarihi : 15/12/87 Yaş : 36 Location : Gevezeçiçek İş/Hobiler : Yayın Editörü/MÜZİK Lakap : tatlı cadı Kayıt tarihi : 23/07/07 Aldığı Övgü : 42
karakter kağıdı Healt: (10/10) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-05-30, 04:31 | |
| Canım çekti ya ne güzel tarifler bunlar.Sağolun:) | |
|
| |
gamze cullen süper moderatör
Mesaj Sayısı : 2532 Doğum tarihi : 25/04/94 Yaş : 30 Location : fox Lakap : ipek böcüğü.... Kayıt tarihi : 17/09/07 Aldığı Övgü : 26
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım:
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-05-30, 05:12 | |
| ewt sementacım sana aynen katılıyorum hepsi de süper bunlarınnn | |
|
| |
damla Bayan Mod.
Mesaj Sayısı : 233 Location : Adana İş/Hobiler : Mühendis/su altı sporları Kayıt tarihi : 23/05/08 Aldığı Övgü : 0
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-08-17, 09:16 | |
| gerçekten tarif süper Yalnız beceri çok önemli o da bende yok | |
|
| |
eftelya usta gevezeçiçekçi
Mesaj Sayısı : 1675 Doğum tarihi : 27/10/84 Yaş : 40 Kayıt tarihi : 24/07/07 Aldığı Övgü : 22
karakter kağıdı Healt: (0/0) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-09-05, 00:56 | |
| NEDEN damlacım . bence her bayanda bir beceri vardır. tarifler güzel denemeye değer | |
|
| |
tekinim01tekinim Co Admin
Mesaj Sayısı : 1549 Doğum tarihi : 24/02/85 Yaş : 39 Location : Adana İş/Hobiler : Müzik - Dagcılık Kayıt tarihi : 18/05/08 Aldığı Övgü : 17
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-09-06, 03:25 | |
| - eftelya demiş ki:
- NEDEN damlacım . bence her bayanda bir beceri vardır. tarifler güzel denemeye değer
Tabi ya damlayı mutfaga sok, ardından itfayeye haber ver | |
|
| |
damla Bayan Mod.
Mesaj Sayısı : 233 Location : Adana İş/Hobiler : Mühendis/su altı sporları Kayıt tarihi : 23/05/08 Aldığı Övgü : 0
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-09-06, 03:55 | |
| Aşk olsun ya o kadar kötümü | |
|
| |
tekinim01tekinim Co Admin
Mesaj Sayısı : 1549 Doğum tarihi : 24/02/85 Yaş : 39 Location : Adana İş/Hobiler : Müzik - Dagcılık Kayıt tarihi : 18/05/08 Aldığı Övgü : 17
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-09-06, 03:57 | |
| a pardon ya tabi şimdi hakkını yememek lazım. Bu az bile amerikanın ıraga girmesi gibi bşey olur sanırım yada en dogrusu amerikanın hiroşimaya atom bombası atması gibi bşey olsa gerek | |
|
| |
damla Bayan Mod.
Mesaj Sayısı : 233 Location : Adana İş/Hobiler : Mühendis/su altı sporları Kayıt tarihi : 23/05/08 Aldığı Övgü : 0
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-09-06, 03:59 | |
| Küstüm gidiyorum ben | |
|
| |
tekinim01tekinim Co Admin
Mesaj Sayısı : 1549 Doğum tarihi : 24/02/85 Yaş : 39 Location : Adana İş/Hobiler : Müzik - Dagcılık Kayıt tarihi : 18/05/08 Aldığı Övgü : 17
karakter kağıdı Healt: (200/200) Exp: (200/200) tuttuğu takım: BEŞİKTAŞ
| Konu: Geri: hamur işleri 2008-09-06, 04:00 | |
| nereye gidiyon da dur şaka yaptım | |
|
| |
| hamur işleri | |
|